Kachels of inbouw

Voor ieder een keuze die we met plezier toelichten

Gaskachels of -haarden: Deze zijn eenvoudig in gebruik, vergen weinig onderhoud en brandstof opslaan is niet nodig. Een draai aan de knop of druk op de afstandsbediening en het toestel is paraat. Je kan een gaskachel probleemloos thermostatisch laten werken en –wanneer nodig- ononderbroken ’s nachts laten doorbranden.

Houtkachels of -haarden: Een gezellige warmte waarbij je volledig onafhankelijk bent voor je brandstof. Onze nieuwe houtkachels voldoen aan de toekomstige en meest veeleisende normen en hebben een rendement dat schommelt tussen de 75 en 85%!

Kolenkachels of -haarden: De meest traditionele manier van stoken die de allergezelligste en continue warmte levert, mits het gebruik van kwalitatiefvolle kolen.
Het is belangrijk als je kolen stookt dat je over een goed werkende schouw beschikt. Een hout-kolen-combikachel verenigt het beste van de twee werelden.

Pelletkachels of -haarden: Een ecologisch vriendelijke en goedkope manier van stoken kan met een pelletkachel, deze zijn comfortabel, nauwkeurig regelbaar en gebruiksvriendelijk. Houtpellets zijn (en blijven nog een hele poos) de goedkoopste brandstof maar reken wel dat een pelletkachel onderhoud vraagt.

Mazoutkachels of -haarden: Deze scoren het minst goed qua comfort en de prijs van mazout kan nogal eens schommelen.

Onze merken

Rookafvoerkanalen

  • Concentrische inox rookkanalen

  • Flexibele inox rookkanalen

  • Émail kachelbuizen

  • Enkelwandig, dubbelwandig en émail pellet

  • Dubbelwandig geïsoleerde inox rookkanalen

  • Enkelwandig galva kachelbuizen

Elke kachel heeft zijn specifieke eisen en kenmerken.
Dit is net zo met rookafvoerkanalen.
Wij gebruiken enkel hoogwaardig materiaal,
waarbij het technisch ontwerp, de ontwikkeling en
productie allemaal in België plaats heeft.

Onderhoud & plaatsing

Eigen hersteldienst en Cerga-installateur